na-khersonschini-okupanti-katuvali-meshkantsiv-i-skoyuvali-umisni-vbivstva-politsiya-vidkrila-15-kriminalnikh-provadzhen-schodo-voyennikh-zlochiniv-armiyi-rf-3

На Херсонщині окупанти катували та вбивали місцевих: поліція документує злочини армії рф

 • 167585 переглядiв

Цитата

«Окупанти обстріляли села Бериславського району. Ракетні та артилерійські удари спричинили руйнування та жертви серед мирного населення», - ідеться у повідомленні.

Деталі

У поліції повідомляють, що з тимчасово окупованого Херсона надходить інформація про катування місцевих жителів російськими військовими та представниками силових структур рф.

«Російські військовослужбовці прийшли до квартири 72-річного чоловіка, шукали зброю та документи на житло, катували гарячою праскою та стріляли над вухом господаря, потім його забрали у невідомому напрямку. У передмісті Херсона військові рф забрали в полон місцевого жителя. Чоловіка викрали з його робочого місця, одягнули мішок на голову і вивезли у невідомому напрямку», - заявили у поліції.

Також в регіоні стало відомо про вбивство місцевого жителя.

«В одному з сіл Бериславського району представники військових формувань рф скоїли умисне вбивство мешканця, його повісили у власному подвір’ї. Окупанти не дали рідним захоронити чоловіка, його поховали у дворі будинку», - зазначили у відомстві.

У поліції повідомили, що після деокупації смт Високопілля від місцевих жителів стали надходити заяви, які повернулися у населений пункт, про масові факти мародерства російськими військовими, які самовільно заселялися в їх оселі. В будинках люди виявили наркотичні речовини, елементи озброєння та форменого одягу російської армії, майно окупанти вивезли або розтрощили.

Поліцією відкрито кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Доповнення 

У Балаклії окупанти вдягали маски та катували мирних жителів оголеними дротами.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У будівлі "генпрокуратури лнр" пролунав вибух – росЗМІ

     • 145160 переглядiв

    Окупанти тікають з Херсонщини на вкрадених моторках – ГУР

     • 275411 переглядiв

    "Зернова ініціатива": з портів Одещини вийшло ще чотири судна

     • 159726 переглядiв

    ДБР розслідує понад 900 справ проти зрадників та колаборантів

     • 121624 переглядiв