ukenru
na-kharkivschini-stalasya-pozhezha-u-khvoynomu-lisi-do-gasinnya-zaluchili-vertolit

На Харківщині сталася пожежа у хвойному лісі: до гасіння залучили вертоліт

 • 10435 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Низова пожежа виникла у хвойному лісі у Харківській області. Про це повідомили у прес-службі ГУ ДСНС у Харківській області, передає УНН.

"4 вересня о 12:00 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу хвойної підстилки, що виникла на території Старовіровського лісництва Красноградського лісгоспу поблизу села Охоче Нововодолазького району Харківської області. Орієнтовна площа низової пожежі складає близько 3 га. Загальна площа лісового масиву близько 47 га", - йдеться в повідомленні.

До місця займання направили 17 відділень ДСНС на автоцистернах з Нововодолазького та сусідніх з ним районів, а також з міста Харків, дев'ять автоцистерн та два трактори лісгоспу. Крім того, для здійснення обльоту території, щоб оцінити обстановку та масштаби пожежі та безпосередньо гасити вогонь, залучили пожежний гелікоптер Мі-8.

"Наразі тривають заходи щодо локалізації пожежі та недопущення перекидання вогню на верхні яруси хвойних дерев", - зазначили у ДСНС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Берліном горить ліс з радянськими боєприпасами

Нагадаємо, займання двох осередків лісової підстилки сталося у Харківській області 1 вересня - поблизу сіл Гатище та Огірцеве. Пожежу вдалося ліквідувати 3 вересня. До гасіння залучили пожежний потяг, літак, а також вертоліт. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП