na-fronti-i-v-tylu-yak-medyky-instytutu-shalimova-riatuiut-biitsiv

На фронті і в тилу: як медики Інституту Шалімова рятують бійців

 • 17938 переглядiв

10 лікарів Національного центру хірургії ім. Шалімова працюють у зоні бойових дій. Центр спеціалізується на лікуванні надскладних травм, з якими не можуть впоратися звичайні шпиталі.

Учора вони працівники лікарень, сьогодні - рятують бійців на фронті. Тисячі фельдшерів і медсестер, хірургів та анестезіологів від початку війни вдягнули однострій, аби працювати на передовій. До Дня медичного працівника, який відзначали напередодні, ЗМІ зібрали історії тих, хто працює на два фронти - на лінії зіткнення і в тилу, передає УНН.

У Національному центрі хірургії та трансплантології ім. Шалімова поділились досвідом – кого і як рятують їхні медики.

"10 лікарів і медпрацівників Національного центру працюють нині в зоні бойових дій", - розповів директор Національного центру хірургії та трансплантології ім. Шалімова Олександр Усенко.

"99% лікарів нашого закладу і медичного персоналу залишились на місцях і працювали в ці часи. І працюють зараз, за що я дуже вдячний нашим людям", - зазначає він.

Відзначимо, що у Національному науковому центрі імені Шалімова лікують хворих із надскладними патологіями.

 "У нас багатофункціональна клініка, яка має можливість оперувати на органах грудної і черевної порожнини, на кінцівках. Політравма, яка потребує багатофункціонального підходу й участі багатьох фахівців", - додає Усенко.

У свою чергу Віталій Пічка, судинний хірург відділення хірургії магістральних судин Національного центру ім. Шалімова, розповів про порятунок пораненого.

 "Уламок пройшов крізь плече, грудну клітину, пошкодив магістральну судину, у зв'язку з чим у нього перестала функціонувати повноцінно рука. Була потрібна надскладна операція, яку ми виконали. На даний час з військовим все гаразд, відновлюється", - каже медик.

За словами Пічки, у Шалімова займаються "лікуванням важкопоранених, з якими не можуть впоратися звичайні шпиталі".

Антоніна Туманова

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Манчестер Юнайтед, очевидно, планує стадіон на 100 000 глядачів

     • 13436 переглядiв