ukenru
na-elektrovazhmashi-sprostuvali-feyki-pro-strayk-na-pidpriyemstvi

На "Електроважмаші" спростували фейки про страйк на підприємстві

 • 12874 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Розтиражовані деякими ЗМІ відомості про страйки на "Електроважмаші" виявилися фейком. Підприємство працює в штатному режимі, а між керівництвом "Електроважмашу" і трудовим колективом була досягнута домовленість про виплату заборгованостей по заробітній платі до 24 червня (включно). Про це повідомляє пресслужба "Електроважмашу", передає УНН.

"Насправді, як повідомлялося раніше офіційними представниками держпідприємства, сьогодні вранці відбулася зустріч колективу заводу з в.о. Генерального директора Віктором Буськом щодо затримки виплати 12,6% зарплати за квітень і всієї зарплати за травень.

Під час спілкування з робітниками в.о. Генерального директора повідомив, що заборгованість із зарплати буде виплачена на поточному тижні до среди. Також на зустрічі були дані відповіді щодо інших важливих для "Електроважмашу" питань, які накопичилися в період дії карантину ", - йдеться в повідомленні.

Після спілкування з керівником підприємства співробітники повернулися до роботи в цехах, "Електроважмаш" продовжує виробництво в штатному режимі.

ДП "Електроважмаш", де в кінці 2019 року відбулася зміна керівництва, опинився в результаті дій колишнього менеджменту в переддефолтному стані. Ексменеджмент залишив на підприємстві близько 1 млрд грн боргів. Нове керівництво приступило до стабілізації фінансового становища підприємства та укладення нових контрактів для подолання кризи.

Відзначимо, "Електроважмаш" входить до переліку об'єктів великої приватизації. Планується, що велика приватизація в Україні відновиться після стабілізації ситуації на фінансових ринках.

Українські Національні Новини

Економіка