ukenru
na-dvokh-eks-posadovtsiv-ukrgazbanku-ta-kerivnika-komertsiynoyi-strukturi-chekaye-sud

Двоє екс-посадовців "Укргазбанку" та керівник комерційної структури постануть перед судом

 • 8876 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. Двоє колишніх топ-посадовців "Укргазбанку" та керівник комерційної структури обвинувачуються у заподіянні збитків державі на загальну суму понад 39 млн грн. Про це УНН повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

"Слідчі ГПУ завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт у провадженні за обвинуваченням двох колишніх топ-посадовців банківської установи "Укргазбанк" та керівника комерційної структури у заподіянні збитків державі на загальну суму понад 39 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Так, правоохоронцями було викрито злочинну "схему" з виведення та привласнення коштів банківської установи, шляхом укладання фіктивних договорів оренди, проведення ремонтних робіт та подальшого перерахування коштів у загальній сумі понад 39 млн грн на рахунки заздалегідь створеного підконтрольного комерційного підприємства.

Дії усіх обвинувачених кваліфіковано за ознаками вчинення особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб та в особливо великих розмірах).

Обвинувачуваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, колишнього голову правління банку судитимуть за розтрату 1,2 млн доларів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП