ukenru
na-donechchini-zatrimali-politseyskogo-cherez-khabar-za-bezpereshkodne-prokhodzhennya-blokpostu

На Донеччині затримали поліцейського через хабар за безперешкодне проходження блокпосту

 • 9808 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. На Донеччині затримали поліцейського, який за гроші сприяв безперешкодому проходженню блокпосту. Про це УНН повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Краматорську, задокументували факт вимагання й отримання неправомірної вигоди працівником Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

За попередньою інформацією капітан поліції систематично вимагав та отримував гроші від громадян, які перетинають лінію умовного розмежування з тимчасово непідконтрольною територією. За неправомірну вигоду поліцейський обіцяв сприяти безперешкодному проходженню контролю та не звертати уваги на порушення.

Правоохорнця затримали. Під час обшуку в служемному кабінеті затриманного було вилучено 14700 грн, 300 доларів США, 2500 російських рублів. В автомобілі, що використовувався затриманим, вилучили 174 400 грн, 8500 доларів США, 1500 євро, 10600 російських рублів.

Планується вручення затриманому повідомлення про підозру у злочині, передбаченому ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди) та обрання відносно правоохоронця запобіжного заходу.

У разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна.

У Держбюро відзначили, що з червня 2017 року прокуратурою Донецької області відносно вказаної особи вже проводилось розслідування за ст. 368 ККУ. Обвинувальний акт щодо поліцейського вже скеровано до Краматорського міського суду, де триває судовий розгляд цієї справи.

Нагадаємо, у Запоріжжі екс-судді загрожує до 8 років ув'язнення. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП