ukenru
na-donechchini-zatrimali-boyovikiv-yaki-rokami-khovalisya-u-rf

На Донеччині затримали бойовиків, які роками ховалися у РФ

 • 10012 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Поліцейські, які входять до складу Об'єднаних сил, затримали двох бойовиків, які разом вступили до незаконного збройного формування та під час окупації міста несли службу на блокпостах Костянтинівки. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП у Донецькій області, передає УНН.

"На посадах бійців блокпосту жителі Костянтинівки 28 та 29 років незаконно здійснювали огляд транспорту і громадян. Один з приятелів чергував з палицею в руках, інший – зі зброєю. Того ж року обидва розчарувалися в службі та залишили місто у пошуках кращої долі. Майже 4 роки приятелі мешкали у РФ, однак і там знайшли лише розчарування", – йдеться в повідомленні.

Чоловіки вирішили повернутися в рідну країну. Вони були впевнені, що завдяки конспірації, якої вони дотримувалися на блокпості бойовиків, кримінальне минуле залишиться непоміченим для поліції. На момент появи в Костянтинівці екс-бойовиків поліцейські, які входять до складу ООС, вже володіли достатньою інформацією щодо їх причетності до НЗФ.

"Відносно бойовиків відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі", – зазначили в поліції.

Як повідомляв УНН, поліцейські викрили бойовика, який охороняв військовий госпіталь в тимчасово окупованому Донецьку.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП