ukenru
na-donechchini-vikrili-kolishnogo-boyovika-dnr

У Маріуполі викрили колишнього бойовика "ДНР"

 • 12149 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. У Маріуполі на Донеччині співробітники поліції та прикордонники викрили колишнього бойовика "ДНР". Про це повідомляє УНН із посиланням на відділ комунікації ГУНП у Донецькій області.

"Навесні 2014-го року 38-річний чоловік вступив до рядів "ополчення" та брав у ньому активну участь: разом із іншими бойовиками охороняв незаконно захоплену будівлю міської ради. Днями оперативники Центрального відділу поліції спільно зі співробітниками оперативного підрозділу Донецького прикордонного загону отримали інформацію, що у 2014 році місцевий житель 1980 року народження брав участь у незаконному бандформуванні", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що житель зізнався у своїй незаконній діяльності та детально розповів про причетність до співпраці з бойовиками. Всі ці роки чоловік побоювався кримінальної відповідальності та не поспішав із розкаянням. Відомо, що, пробувши у складі незаконного збройного формування менше місяця, останній змінив свою точку зору та відмовився від участі у ньому.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності). Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру учаснику так званого “4 батальйону територіальної оборони ДНР”, якого затримали під час спроби нелегального перетину лінії розмежування.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП