ukenru
na-donechchini-suditimut-direktora-pidpriyemstva-chiya-nedbalist-prizvela-do-smerti-pidleglogo

На Донеччині судитимуть директора підприємства, чия недбалість призвела до смерті підлеглого

 • 8743 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. У Донецькій області судитимуть директора ТОВ "Великоновосілківське комунальне господарство", чия недбалість призвела до смерті одного співробітника та отруєння ще двох. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, передає УНН.

"Установлено, що директор зазначеного товариства, достовірно знаючи про відсутність дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки, ігноруючи вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, видав ненавченим працівникам, а саме майстру і слюсарю-сантехніку завдання на проведення робіт з продування та відкачування каналізаційних колодязів. При цьому посадовець не забезпечив їх засобами індивідуального захисту", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у подальшому бригада зазначених працівників на чолі з директором, а також двома самостійно допущеними майстром до вказаних робіт сторонніми особами - місцевими мешканцями, приступили до продування та відкачування одного з каналізаційних колодязів.

В ході виконання робіт виникли ускладнення і один із місцевих мешканців спустився до колодязя, однак знепритомнів від газів, що виділялись стоками. З метою його порятунку інший місцевий мешканець спустився у колодязь та також знепритомнів. Така ж доля спонукала і слюсаря.

Витягли з колодязя трьох зазначених осіб працівники ДСНС, а лікарі, приїхавши на місце пригоди, констатували смерть одного з потерпілих, яка, згідно із висновком судово-медичної експертизи, настала від отруєння сірководнем. Двом іншим надали першу медичну допомогу та госпіталізували до лікарні з діагнозом: гостре отруєння парами аміаку тяжкого та середнього ступеня.

"Відповідно до проведених експертиз дії посадовців товариства не відповідали вимогам Закону України "Про охорону праці" та іншим нормативно-правовим актам, що і призвело до настання наслідків у вигляді смерті однієї особи, та отруєння двох інших", - зазначили у прокуратурі.

Нагадаємо, в одному із селищ Кам'янсько-Дніпровського району Запорізької області двох пенсіонерів катували заради грошей, чоловік помер, а його жінка знаходиться у лікарні у важкому стані.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП