ukenru
na-donechchini-nachalnitsyu-tsnapu-zatrimali-za-khabari-pri-vigotovlenni-zakordonnikh-pasportiv

На Донеччині начальницю ЦНАПу затримали за хабарі при виготовленні закордонних паспортів

 • 15895 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. На Донеччині начальницю Центру надання адмінпослуг Миколаївської міськради Слов’янського району затримали на отриманні хабаря у розмірі 15 тис. грн за оформлення 10 закордонних паспортів. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Донецької області.

"Слідчими Слов’янського відділу поліції задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Миколаївської міської ради Слов’янського району", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що всередині травня до начальника центру за оформленням паспортів 10 громадянам України для виїзду за кордон звернувся мешканець Слов’янська.

"Свою допомогу у безперешкодному оформленні вказаних документів посадова особа оцінила у 15 тисяч гривень. 28 травня 2020 року на отриманні грошових коштів у службовому кабінеті жінку викрито та затримано у порядку ст. 208 КПК України. Дії зловмисниці кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням) ККУ", - повідомили у прокуратурі.

Наразі тривають першочергові слідчі дії та санкціоновані обшуки за місцем її роботи, вирішується питання щодо повідомлення про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, на Київщині затримали працівника Бориспільської міськради під час передачі йому докуменів на купівлю-продаж квартири. Посадовець вимагав хабар за неперешкоджання будівельним роботам підприємця.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП