ukenru
na-donbasi-zafiksovano-pyat-vorozhikh-obstriliv-2

На Донбасі зафіксовано п’ять ворожих обстрілів

 • 23626 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. З початку поточної доби на Донбасі зафіксовано п’ять ворожих обстрілів. Про це повідомив під час брифінгу представник пресцентру Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, передає УНН.

"Від початку поточної доби, 20 лютого, на лінії бойового зіткнення зафіксовано 5 порушень режиму тиші з боку бойовиків. Усі обстріли ворог вів в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" Об’єднаних сил. При цьому противник 4 рази порушив "мінські угоди", застосовуючи міномети", - сказав Гуцуляк.

За його словами, зокрема, з 5:50 ранку по наших оборонцях Новомихайлівки бойовики вели обстріл з міномету 120-го калібру, також застосовували озброєння БМП, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети. Окупанти вели вогонь від села Луганське, Мар’їнського району.

"Декілька мін 82-го калібру ворог випустив по захисникам Пищевика. Окрім цього, від населеного пункту Верхньошироківське ворог вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецького озброєння. Двічі від Соснівського ворог сьогодні вів мінометні обстріли з калібру 82-мм позицій наших воїнів в районі Павлополя", - розповів Гуцуляк.

Гуцуляк зазначив, що крім того, зі стрілецького озброєння бойовики порушили режим тиші в районі Мар’їнки. Противник вів прицільний обстріл з напрямку від району Трудівський окупованого Донецька.

"За наявною інформацією, бойових втрат серед наших героїв внаслідок прицільних ворожих обстрілів немає", - додав він.

Нагадаємо, 19 лютого збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню.

Українські Національні Новини

Політика