ukenru
na-donbasi-shakhtari-ogolosili-pidzemniy-strayk-u-profspiltsi-zvernulis-do-premyera

На Донбасі шахтарі оголосили підземний страйк: у профспілці звернулись до Прем'єра

 • 49301 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. У Луганській області шахтарі через заборгованість по зарплаті оголосили підземний страйк. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає УНН.

"Щойно я отримав інформацію, що 45 гірників 1-ої зміни шахти "Гірська" ДП "Первомайськвугілля" по закінченню своєї зміни залишилися під землею. Вони відмовилися підійматися на поверхню в знак протесту проти невиплати заробітної плати за червень — жовтень і протестуватимуть у підземних умовах", - написав Волинець.

Він також зазначив, що до учасників акції можуть приєднатися і гірники 2-ої зміни. Тож адміністрація шахти може зупинити спуск в шахту гірників ІІІ-ї зміни, щоб не допустити можливого приєднання їх до акції протесту.

Пізніше, голова профспілки гірників повідомив, що обговорив цю проблему з Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком.

"Щойно в стінах парламенту я мав розмову з Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком. Він мені повідомив, що Державна казначейська служба України вже розпочала перерахування коштів для виплати заробітної плати і шахтарі повинні отримати кошти на свої зарплатні рахунки. Сподіваюсь, що 1 млрд грн все ж дійде до шахтарів сьогодні", - написав Волинець.

Нагадаємо, 6 листопада нардеп від "Слуги народу" Ірина Верещук "зняла" цю проблему та повідомила, що кошти шахтарям надішлють до кінця тижня.

Українські Національні Новини

Політика