ukenru
na-donbasi-cherez-blokpost-boyovikiv-na-pidkontrolnu-teritoriyu-prorvalos-110-osib-dpsu

На Донбасі через блокпост бойовиків на підконтрольну територію "прорвалось" 110 осіб - ДПСУ

 • 24540 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Учора після 18:00 до КПВВ "Новотроїцьке" з окупованої території прибуло 110 осіб. Люди повідомили, що "прорвались через блокпост бойовиків", передає УНН із посиланням на повідомлення пресслужби ДПСУ.

"Громадяни масово почали прибувати. Вони пояснили, що окупаційна влада спершу анонсувала відновлення пропуску на дорожньому коридорі "Донецьк-Маріуполь", а згодом блокувала можливість громадянам перетнути там лінію розмежування. Люди кажуть, що не витримавши кількагодинне очікування, ще й за несприятливої погоди, прорвалися через блокпост окупантів і попрямували у сіру зону. Вони розуміли, що КПВВ "Новотроїцьке" має закриватися, але сподівалися на розуміння та допомогу українських прикордонників", - повідомили у ДПСУ.

Як повідомили прикордонники, за рішенням командувача об'єднаних сил, роботу КПВВ було продовжено. Пропуск здійснювався, доки після 21:00 не оформили останнього прибулого з окупованої Донеччини громадянина, який мав інвалідність.

"Щодо пропуску через "Новотроїцьке" на окуповану територію, то з підконтрольної українській владі території учора вибув один транспортний засіб з чотирма особами та чотири пішоходи. Особи на автомобілі повернулися, кажуть, що окупанти їх не пропустили. Люди, які ввечері прибули з окупованої території, повідомили, що четверо пішоходів, серед яких одна жінка на милицях, очікували перед блокпостом бойовиків, де планували й заночувати, якщо їх не пропустять. Якщо ці особи повернуться на підконтрольну українській владі територію, прикордонники готові сприяти їм пройти оформлення навіть в неробочий час КПВВ", - йдеться у повідомленні пресслужби.

Нагадаємо, що відучора – 22 червня – за рішенням командувача об’єднаних сил відновлено роботу контрольного пункту в’їзду-виїзду "Новотроїцьке" з режимом роботи з 09:00 до 18:00.

Сьогодні КПВВ "Новотроїцьке" розпочав роботу з 7:00 та працюватиме до 18:00.

Українські Національні Новини

Суспільство