ukenru
na-dnipropetrovschini-vidkrili-futbolne-pole-yevropeyskogo-zrazka

На Дніпропетровщині відкрили футбольне поле європейського зразка

 • 45485 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. У селищі міського типу Петриківка Дніпропетровської області побудували футбольне поле зі штучним покриттям. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА, передає УНН.

Зазначається, що стадіон звели обласним коштом, біля оновленої опорної школи. Роботи тривали більше року. На території футбольного поля є бігові доріжки, тренажери для воркауту.

Раніше на місці стадіону було звичайне поле, поросле травою, розповіла директор Петриківської опорної школи Марина Сорока.

"Зараз ділянку просто не впізнати. На весь район це єдиний спортмайданчик такого високо рівня. Тепер навіть рано вранці та пізно ввечері на стадіоні людно. Діти та дорослі бігають, займаються на тренажерах, грають у футбол", - додала вона.

На стадіоні займаються школярі, вихованці місцевої ДЮСШ та професійно-технічного училища. Невдовзі тут проходитимуть районні спортивні змагання. Тренуватися можуть усі охочі жителі громади.

"Я щасливий, що саме на рідній для мене Дніпропетровщині сьогодні з'являються спортивні об'єкти такого високого рівня. Це вже зовсім інші можливості для юних футболістів. У таких сучасних умовах виростимо майбутніх чемпіонів, які поповнять лави Національної збірної України", - прокоментував президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині за чотири роки побудували 95 футбольних об'єктів, на Вінниччині - 26 футбольних об'єктів.

Додамо, що в Івано-Франківській області протягом 2018 року було побудовано 53 футбольні майданчики.

Раніше у ФФУ повідомили, що ставлять собі за мету появу в Україні до 2020 року близько 2500 нових футбольних майданчиків, а також ще 50 стадіонів.

Українські Національні Новини

Спорт