na-dnipropetrovschini-proklali-troboprovid-yakiy-poverne-tsentralizovane-vodopostachannya-dvom-desyatkam-naselenikh-punktiv-ova

На Дніпропетровщині проклали тробопровід, який поверне централізоване водопостачання двом десяткам населених пунктів - ОВА

 • 284287 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. У Грушівській громаді Криворізького району закінчили роботу з прокладання трубопроводу, який поверне воду майже 40 тисячам місцевих жителів після підриву Каховської ГЕС. Про це повідомив у четвер голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, пише УНН.

Цитата

«У Грушівській громаді Криворізького району закінчили проєкт. З водою знову будуть два десятки населених пунктів. Майже 40 тис людей. Для цього проклали новий трубопровід – майже 3 км», - написав Лисак у Telegram.

Також він повідомив, що громаді підключили електрику та встановили два насосні агрегати. Трубу, що йде від них, подовжили на 15 м.

Аби якнайглибше забирати воду задіяли болотохід –12-тонний плавучий екскаватор.

Для робіт залучили більше 100 фахівців та до 10 одиниць спецтехніки.

За словами очільника Дніпропетровської ОВА, через декілька днів вода з'явиться в оселях людей.

Нагадаємо

24 липня Сергій Лисак повідомив, що Нікополю на Дніпропетровщині продовжують повертати централізоване водопостачання після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Вже вода є у 40 % мешканців міста.

Тим часом рятувальники продовжують постачати воду постраждалим від підриву росіянами греблі Каховської ГЕС районам Дніпропетровській та Херсонській областям.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Україна розпочала роботу над правовим регулюванням ШІ

     • 677785 переглядiв

    Армія рф вранці обстріляла церкву у центрі Херсона - ОВА

     • 240440 переглядiв