ukenru
na-chernigivschini-znaydeno-zvalische-nebezpechnikh-medichnikh-vidkhodiv

На Чернігівщині знайдено звалище небезпечних медичних відходів

 • 6244 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Неподалік селища Десна, що на Чернігівщині, зловмисники викинули коробки з медичним сміттям невідомого походження. Про це повідомляє ГУ НП у Чернігівській області, передає УНН.

"Біля ґрунтової дороги за 3-4 кілометри від селища Десна лежать двадцять картонних коробок, в яких знаходяться скляні та пластикові пляшки, ампули різного об'єму та картонні упаковки з пігулками", - повідомили правоохоронці.

Про несанкціоноване звалище було поінформовано управління ДСНС, прокуратуру, цивільну оборону, керівництво районної адміністрації.

Наразі поліція охороняє місце події, вживаються заходи для встановлення власника сміття.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 239 Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує штраф у розмірі до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 3 тис. 400 грн – ред.), або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Як раніше повідомляв УНН, екологи скаржаться, що мораторій на перевірки призвів до безладу в сфері небезпечних відходів. Відсутність контролю сприяла поширенню шахраїв на ринку та недобросовісної поведінки утилізаторів отруйних речовин.

До прикладу, у травні хімікатами отруїлися харківські діти. За даними прокуратури, приватна компанія 17 травня вивантажила на сміттєзвалищі 54 бочки об’ємом 200 літрів кожна з невідомими речовинами. На трьох ємностях є надпис “метилмеркаптан”.

Саме з цих бочок стався витік речовини. Внаслідок забруднення до лікарні госпіталізовано 3-х неповнолітніх мешканців села (2000-2004 р.н.).

В Яготинському районі Київщини нещодавно виявлено близько трьох тисяч відпрацьованих ртутьвмісних ламп, які хтось викинув просто неба.

Українські Національні Новини

Суспільство