ukenru
na-chernigivschini-provedut-dovibori-u-radu

На Чернігівщині проведуть довибори у Раду

 • 20226 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Центральна виборча комісія призначила на 25 жовтня 2020 року проміжні вибори народного депутата Україні в окрузі 208 Чернігівської області. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ЦВК.

«5 червня відбулося чергове засідання ЦВК, під час якого Комісія своєю постановою призначила проміжні вибори народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 208 (Чернігівська область) на неділю, 25 жовтня 2020 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення прийняте у зв’язку з достроковим припиненням повноважень народного депутата України Давиденка В, обраного в цьому виборчому окрузі.

Так, цю постанову опублікують у ЗМІ 26 серпня 2020 року, що означатиме початок виборчого процесу з наступного дня. Як зазначив Голова Комісії Олег Діденко, під час розгляду цього питання ЦВК зіткнулася з певними складнощами, основна з яких – відсутність бюджетних асигнувань для організації підготовки та проведення проміжних виборів народних депутатів України.

“Одночасність двох виборчих процесів дозволить заощадити майже 11 мільйонів гривень бюджетних коштів на проведення виборів. Оскільки фінансування виборчих комісій буде здійснюватися за однією бюджетною програмою”, – наголосив Діденко.

Зазначається, що відповідно до законодавства проміжні вибори нардепів можуть проводитися одночасно з черговими місцевими виборами, які теж відбудуться в Україні 25 жовтня.

Нагадаємо, раніше УНН стало відомо, що застреленим був знайдений народний депутат Валерій Давиденко, член групи “Довіра” в ВР і співголова партії “Наш край”. 

Після цього смерть нардепа підтвердили у МВС та розповіли деталі.

Українські Національні Новини

Політика