ukenru
na-chernigivschini-pid-privodom-ekzit-polu-zbirali-osobisti-dani-vibortsiv

На Чернігівщині під приводом екзит-полу збирали особисті дані виборців

 • 9869 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. На Чернігівщині під час голосування на позачергових парламентських виборах невідомі особи під приводом проведення екзит-полу збирали особисті дані виборців. Про це УНН повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

Так, у Козелецькому та Прилуцькому районах Чернігівщини, що відносяться до одномандатного виборчого округу №210, поліція відкрила два провадження.

Низка осіб повідомила, що біля виборчих дільниць перебувають люди, які представляються представниками громадської організації та під приводом проведення екзит-полу збирають у виборців особисті дані. Мовляв, це потрібно для того, щоб у подальшому виборці, які проголосують за конкретного кандидата, отримали гроші.

У рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 2 статті 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборця), поліція вже вилучила кілька планшетів, до яких заносилася ця інформація.

Нагадаємо, під час голосування на позачергових виборах народних депутатів правоохоронці зафіксували пошкодження 12 бюлетенів і 6 фактів фотографування бюлетенів.

Українські Національні Новини

Політика