ukenru
na-chernigivschini-mistseviy-zhitel-nalagodiv-kanal-perepravlennya-nelegaliv-do-yes

На Чернігівщині місцевий житель налагодив канал переправлення нелегалів до ЄС

 • 8763 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Співробітники СБУ у Волинській області заблокували незаконне переправлення нелегалів до країн Європейського Союзу. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає УНН.

"Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Чернігівщини організував протиправний механізм переміщення іноземців через державний кордон поза межами пунктів пропуску", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зловмисник підшукував іноземних громадян, які мали намір без законних підстав потрапити до ЄС та організовував їхнє тимчасове проживання в Україні. Ділок особисто супроводжував нелегалів до прикордонних районів та дистанційно керував діями "клієнтів". За свої послуги зловмисник отримував майже чотири тисячі американських доларів з особи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля кордону зі Словаччиною затримали групу азіатів-нелегалів

Правоохоронці затримали на Волині чотирьох громадян країн Південної Азії у прикордонній смузі під час спроби незаконного перетину держкордону. Організатора нелегальної схеми співробітники спецслужби "взяли" у Рівному.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, організатору повідомлено про підозру в скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності. Операція з викриття зловмисника проводилась спільно з прикордонниками під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, в першому півріччі цього року співробітники Держприкордонслужби зафіксували збільшення виявлених нелегальних мігрантів на 22%.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП