na-chernigivschini-areshtuvali-pidpriyemstvo-rosiyskogo-biznesmena-gromova-na-1-mlrd-grn

На Чернігівщині арештували підприємство російського бізнесмена Громова на 1 млрд грн

 • 1285039 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. У Чернігівській області суд арештував все нерухоме майно однієї з текстильних компаній, кінцевим бенефіціаром якої є російський бізнесмен, який працює на військово-промисловий комплекс рф. Про це інформує пресслужба СБУ, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що рішення суду стосується виробничих приміщень, складів та офісів підприємства. Загальна вартість арештованого майна становить більше ніж 1 млрд грн.

Як стало відомо УНН з джерел у правоохоронних органах, йдеться про бізнесмена Громова Антона Валерійовича.

За оприлюдненою інформацією, Громов володіє також групою російських компаній, які на замовлення російської армії та її силових структур здійснювали виробництво та постачання військового одягу і спорядження.

Наразі вивчається інформація, що до початку повномасштабного вторгнення українська компанія пересилала тканину російського військового зразка до республіки білорусь.

Для експорту використовували мережу підконтрольних фірм, які здійснювали зовнішньоекономічні операції на користь ворога.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України), триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Також вирішується питання щодо передачі вилученого майна в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Доповнення

Суд наклав арешт на корпоративні права та майно суб’єктів господарювання, які проводили фінансові операції на користь рф на суму понад 5,6 млрд грн. Кінцевим бенефіціаром є Оксана Марченко - дружина колишнього народного депутата України, лідера забороненої партії “ОПЗЖ” – Віктора Медведчука.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    росія почала перекачувати казахстанську нафту до Німеччини

     • 990287 переглядiв