ukenru
na-cherkaschini-stavsya-spalakh-covid-19-v-psikhonevrologichnomu-internati

На Черкащині стався спалах COVID-19 в психоневрологічному інтернаті

 • 13588 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. На Черкащині зафіксували спалах COVID-19 в психоневрологічному інтернаті Золотоніського району. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Черкаської ОДА Роман Боднар, передає УНН.

“На сьогодні 490 зареєстрованих випадків на коронавірус. Плюс 21 новий випадок за добу: 2 - місто Черкаси, 1 - Черкаський район, 18 - Золотоніський район. Спалах виник у Золотоніському психоневрологічному інтернаті. Там виявили хвору на COVID працівницю. Яка, імовірно, й інфікувала підопічних. Обстежили 26 підопічних, у 21 особи - виявили позитивний на COVID-19 результат”, - написав Роман Боднар.

Він зазначив, що ведеться епідрозслідування, за результатами якого матеріали будуть скеровані до правоохоронних органів.

“У закладі проведено дезінфекційні заходи, визначено коло контактних осіб. Сімейні лікарі Золотоніського районного Центру первинно-санітарної допомоги проводять огляд підопічних. Госпіталізованих до закладів охорони здоров'я немає, стан інфікованих задовільний. На території ПНІ посилюємо карантинні заходи, працівники і підопічні цілодобово перебуватимуть в інтернаті. Відбуватиметься динамічне спостереження підопічних лікарями”, - додав Роман Боднар.

За його словами, загалом на Черкащині хороша динаміка одужань - 370 осіб, але не варто нехтувати засобами захисту та дотриманням дистанції.

Нагадаємо, в Україні вже понад 27,8 тис. випадків COVID-19, понад 390 - за добу.

Українські Національні Новини

Суспільство