ukenru
na-bukovini-stalasya-pozhezha-cherez-zharinku-z-pechi-travmovano-dvokh-ditey

На Буковині сталася пожежа через жаринку з печі: травмовано двох дітей

 • 20006 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Пожежа через жаринку, яка випала з печі, сталася напередодні в одному з житлових будинків у селищі Красноїльскому на Буковині, у результаті інциденту постраждали двоє дітей. Про це УНН повідомили у прес-службі управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Рятувальники отримали повідомлення про пожежу о 19:39 напередодні.

На той момент у будинку перебували мати та двоє дітей, 2014 та 2016 р.н. Діти були саме в тій кімнаті, де виникла пожежа.

Помітивши пожежу, жінка кинулася рятувати дітей, схопила їх на руки та швидко винесла з будинку. Після чого зателефонувала до пожежно-рятувальної служби.

На місце події прибули вогнеборці. Як з’ясувалося, причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Господарка не до кінця зачинила дверцята печі, і звідти на підлогу випала жаринка.

Від полум’я швидко зайнялись домашні речі у кімнаті, а згодом вогонь по дерев’яних стінах поширився на перекриття та покрівлю.

Рятувальники о 20:00 локалізували та о 20:40 ліквідували пожежу на площі 80 кв.м. Вогонь частково знищив покрівлю та перекриття будинку, домашні речі, що були в кімнаті.

Унаслідок пожежі до лікарні з травмами було госпіталізовано двох дітей - 2-річного хлопчика, який, схопившись рукою за охоплену вогнем штору, отримав опіки лівої кисті, та 4-річну дівчинку із діагнозом термічний опік дихальних шляхів.

Нагадаємо, на Київщині стався вибух газу у житловому будинку.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП