na-bereg-v-zaporizkoyi-oblasti-vikinulo-zagiblikh-delfiniv

На берег в Запорізької області викинуло загиблих дельфінів

 • 173953 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. В Запорізькій області в Кирилівці на берег вода викидає все більше загиблих дельфінів. Це фіксують місцеві жителі, повідомляє УНН з посиланням на місцеві Telegram-канали.

Деталі

Про загиблих дельфінів на берегах окупованого смт. Кирилівка повідомляють місцеві жителі, а також мелітопольці, які нещодавно відвідували селище.

Морські тварини гинуть через забруднення води та повітря, спричинене затопленням озброєння та нафтопродуктів, а також мінуванням, підводними вибухами та роботою локаторів ворога. Повну картину екоциду вчені зможуть побачити лише після деокупації.

Доповнення

Експертами Київського науково-дослідного інституту судових експертиз встановлено серйозні забруднення води в регіонах на півдні України після руйнації Каховської ГЕС. Забруднена вода може призвести до серйозних наслідків для здоров'я людей та негативно вплинути на екосистему не лише півдня країни, але й Чорноморського басейну взагалі.

В Чорному морі є міни, якими росіяни замінували безпосередньо територіальне море ще на початку повномасштабного вторгнення. Зараз місцями фіксуються дрейфування островів сміття, які можуть містити небезпечні "сюрпризи". Крім того, частина мін могла піти ближче до дна, і з часом буде вимиватись і виноситись потужними штормами, які час від часу виникають в Чорному морі, зазначила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заради розваги: росіяни вбивають безпритульних і свійських тварин на окупованих територіях

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На берег в Запорізької області викинуло загиблих дельфінів

     • 173953 переглядiв