ukenru
na-azovstali-tretyu-dobu-trivayut-vazhki-boyi-biytsi-azovu-zaklikayut-evakuyuvati-tsivilnikh-ta-poranenikh-viyskovikh

На "Азовсталі" третю добу тривають важкі бої: бійці "Азову" закликають евакуювати цивільних та поранених військових

 • 156467 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. На території заводу "Азовсталь" вже третю добу тривають важкі кровопролитні бої. Російські окупанти порушили обіцянку щодо перемир'я та не дали евакуювати людей. Про це повідомив заступник командира полку "Азов" Святослав Паламар, передає УНН.

Цитата

"Вже як третю добу ворог прорвався на територію заводу «Азовсталь» де тривають важкі кровопролитні бої. Оборонці міста вже 71 день б'ються сам на сам з переважаючими силами противника та проявляють таку витримку та героїзм, що країна повинна знати, що означає бути вірним батьківщині. В черговий раз росіяни порушили обіцянку щодо перемир'я та не дали можливість на евакуацію цивільних осіб, які продовжують ховатися від обстрілів у підвалах заводу", - розповів Паламар.

Деталі

Він закликав світову спільноту евакуювати цивільних.

"Особисто звертаюсь до Верховного Головнокомандувача подбати про поранених солдат, які в страшних муках помирають від неналежного лікування. Дайте можливість забрати тіла воїнів, щоб українці змогли попрощатись зі своїми героями. Відреагуйте належним чином на критичну ситуацію, в якій противник не дотримується жодних етичних норм, конвенцій чи законів, знищуючи людей на очах у всього світу, керуючись вседозволеністю і безкарністю!" - наголосив Паламар.

Доповнення

4 травня депутат і голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомляв, що українська влада вийшла на зв‘язок із захисниками Маріуполя, що перебувають на території заводу "Азовсталь", а війська росії вже на території підприємства.

Українські Національні Новини

Суспільство