ukenru
na-avtozapravkakh-u-portugaliyi-mayzhe-zakinchilosya-palivo-cherez-strayk-vodiyiv-benzovoziv

На автозаправках у Португалії майже закінчилося паливо через страйк водіїв бензовозів

 • 9914 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. У Португалії близько півтори тисячі автозаправок залишилися практично без палива. Про це повідомляє УНН з посиланням на Euronews.

Причина цього - безстроковий страйк водіїв бензовозів. Припис влади про доставку палива хоча б у мінімальних обсягах, вочевидь, не виконується, пише видання.

Зазначається, що під загрозою робота аеропортів, де запаси пального досягли критично низьких рівнів.

За даними видання, автомобілісти намотують кола у пошуках бензину, шикуються у довгі черги на АЗС.

"Сьогодні вранці на те, щоб заправити машину, що належить Червоному хресту, у мене пішло 45 хвилин", - розповів водій госпіталю Хорхе Торрес.

"Палива майже ніде немає. У мене закінчується бензин. Потрібно перевірити бак. Якщо він порожній, то сьогодні я не зможу доставити більше нічого", - повідомив шофер транспортної компанії Педро Сілва.

Зазначається, що водії бензовозів, які страйкують, не відступають від вимог збільшення оплати праці та запровадження відповідних пільг за роботу, небезпечну для життя.

"Не так багато залишилося АЗС, на яких португальські водії можуть заправити свої автомобілі. Вимога уряду забезпечити мінімальний обсяг необхідного палива стосується лише Лісабону і Порту. Так що, якщо страйк продовжиться, то португальцям напередодні свята Пасхи, доведеться вельми нелегко", - повідомив кореспондент видання.

Нагадаємо, на початку квітня в Польщі почався масштабний страйк вчителів через низькі зарплати.

Українські Національні Новини

Новини Світу