ukenru
na-alyastsi-skasuvali-poperedzhennya-pro-tsunami

На Алясці скасували попередження про цунамі

 • 12492 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Національний центр цунамі скасував попередження про цунамі, яке могло бути викликане потужним землетрусом біля берегів Аляски. Про це повідомляє AP, передає УНН.

Міккі Варнадао, технічний спеціаліст разом із центром попередження в Палмері, штат Аляска, заявив, що попередження залишається актуальне для частини Аляски. Таймер був скасований для Британської Колумбії в Канаді, Вашингтона, Орегона, Каліфорнії та Гаваїв. Представники Японії повідомили, що там немає загрози цунамі.

Варнадіо стверджує, що агентство скасувало тривогу після того, як хвилі не з'явилися в прибережній лінії Аляски.

Землетрус було зафіксовано о 12:30 приблизно 270 км на південний схід від острова Кодіак в затоці Аляски. Попереджали, що він становитиме 8,2 бали, але був знижений до 7,9.

За словами свідків, "вони відчували, як машина втрачає баланс". Також зазначають, що не помітили ніяких збитків в радіусі 180 кілометрів на південний схід від Анкориджа.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 8,2 стався поблизу берегів Аляски вранці у вівторок, викликавши загрозу цунамі на території від Алеутських островів до Британської Колумбії.

Українські Національні Новини

Новини Світу