ukenru
mzs-vislovilo-protest-z-privodu-zatrimannya-45-krimskikh-tatar-u-moskvi

МЗС висловило протест з приводу затримання 45 кримських татар у Москві

 • 8158 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв’язку з неправомірним затриманням російськими силовиками 45 кримських татар, які зібралися біля будівлі Верховного Суду РФ у Москві на мирну акцію підтримки засуджених співвітчизників. Про це повідомила прес-служба МЗС, передає УНН.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з неправомірним затриманням російськими силовиками 45 кримських татар, які зібралися сьогодні біля будівлі Верховного Суду РФ у Москві на мирну акцію підтримки співвітчизників, засуджених за сфабрикованими звинуваченням в участі у діяльності т.зв. "терористичної організації", - зазначили в зовнішньополітичному відомстві.

При цьому в МЗС додали, що разом з учорашнім розгоном пікету кримських татар поблизу Кремля, сьогоднішнє безпідставне затримання в черговий раз продемонструвало "незмінність репресивної політики РФ стосовно кримських татар, спрямованої на витіснення кримськотатарського народу з тимчасово окупованого півострова".

Саме ж рішення Верховного Суду РФ щодо апеляційної скарги на рішення Північно-Кавказького окружного військового суду у "cправі Хізб ут-Тахрір", яке на декілька місяців зменшує багаторічні строки ув’язнення незаконно утримуваних громадян України, в МЗС назвали "цинічним знущанням над українськими політичними в’язнями". На думку МЗС, таке рішення вкотре підтверджує факт "відсутності справедливого та незалежного судочинства в РФ".

"Закликаємо міжнародну спільноту засудити ці неправомірні дії Російської Федерації і посилити політико-дипломатичний та санкційний тиск на державу-агресора з метою припинення порушень прав людини та переслідування кримськотатарського народу, а Російську Федерацію – негайно звільнити незаконно утримуваних в РФ громадян України", - зазначило в заяві МЗС.

Нагадаємо, 10 липня під Кремлем затримали сімох учасників акції на захист кримських татар.

Крім того, 11 липня, у російській столиці активісти провели акцію на підтримку кримських татар під будівлею Верховного суду РФ, де розглядали апеляцію на вирок фігурантам Бахчисарайської справи “Хізб ут-Тахрір”. Під час заходу було затримано близько 50 кримських татар.

Українські Національні Новини

Політика