ukenru
mzs-venesueli-znovu-zvinuvativ-ssha-v-namiri-vlashtuvati-derzhavniy-perevorot

МЗС Венесуели знову звинуватив США в намірі влаштувати державний переворот

 • 9800 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. МЗС Венесуели заявило, що США намагаються підірвати мир і стабільність в країні, а також налаштовують уряди країн регіону проти Каракаса. Про це йдеться в оприлюдненому в неділю документі МЗС Венесуели, передає УНН.

"Уряд Боліваріанської Республіки Венесуела повідомляє міжнародній спільноті ще про одну спробу уряду США організувати державний переворот проти законного і демократичного уряду президента Ніколаса Мадуро шляхом невизнання законних і демократичних інститутів венесуельської держави", - вказується в документі.

На думку Каракаса, Вашингтон також дає накази "підпорядковується йому урядам регіону", щоб "розширити блокаду щодо народу Венесуели".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінімальна зарплата у Венесуелі сягає 10 доларів

Заступник керівника прес-служби Держдепартаменту США Роберт Палладіно в суботу повідомив, що Сполучені штати вважають Національну асамблею (однопалатний парламент) Венесуели єдиним легітимним інститутом в країні. Цей законодавчий орган перебуває під контролем політичних супротивників Мадуро, проте він вже кілька років виключений з процесу прийняття рішень. У липні 2017 року Венесуелі за рішенням глави держави була скликана Конституційна асамблея, куди не ввійшов жоден представник опозиції. Більшість держав регіону її не визнають.

До цього, новий глава Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо заявив про необхідність створення тимчасового перехідного уряду для повернення демократії в країні.

Українські Національні Новини

Політика