mzs-velikoyi-britaniyi-mi-ne-svarimos-z-rosiyskim-narodom-a-lishe-z-putinim

МЗС Великої Британії: "Ми не сваримось з російським народом, а лише з путіним"

 • 872734 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. У заяві, поширеній посольством Великої Британії в Москві, міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі закликав росію вивести свої війська з України та сумлінно розпочати переговори, передає УНН.

Цитата

"Народ України не хоче війни. Решта світу не хоче війни. Думаю, і ви теж, - сказав він.

"Ця війна безглузда. Це трагічно. Російська держава вигадувала привід за приводом, щоб виправдати це".

Відзначаючи перші роковини війни, Клеверлі сказав: "Загинули тисячі ваших синів, братів та близьких. Ціни зростають, доходи падають, і росія стає все більш залежною від іноземних держав".

Велика Британія "не свариться з російським народом, а тільки з шляхом, яким йде ваш уряд", додав Клеверлі, заявивши, що "світліше майбутнє можливе, але підкреслив, що російська держава повинна змінити курс".

Додамо

В інтерв’ю Радіо Свобода Верховний представник Євросоюзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель на запитання, чи накреслив Євросоюз уже приблизний план того, як зберегти мир на континенті після перемоги України? І як після цього ЄС планує мати справу із росією?, відповів: "Ну, росія не зникне. росія – великий народ. Ми нічого не маємо проти росіян. Вони також страждають від цієї війни. Вони страждають. Вони втрачають життя. І вони втрачають економічні можливості. Вони втрачають добробут. І росія залишиться після закінчення війни".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    США розширили та посилили санкції проти росії

     • 1178574 переглядiв

    Зеленський подякував Байдену за нові пакети допомоги

     • 836278 переглядiв