mzs-ukrayini-viklikalo-posla-kirgizstanu-cherez-dopomogu-rf-obkhoditi-zakhidni-sanktsiyi

МЗС України викликало посла Киргизстану через допомогу рф обходити західні санкції

 • 214403 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Міністерство закордонних справ України викликало посла Киргизстану Ідріса Кадиркулова, щоб отримати пояснення про використання юрисдикції Киргизстану для обходу санкцій проти держави-агресора росії. Про це повідомили у пресслужбі МЗС України, пише УНН.

Деталі

Йдеться про інформацію щодо постачання продукції подвійного призначення та високотехнологічних компонентів і виробів, які можуть використовуватися для виготовлення зброї.

Цитата

«Увагу дипломата було привернуто до того, що Киргизька Республіка як член світового співтовариства має відповідально ставитися до дотримання міжнародної санкційної політики проти Росії», — йдеться у повідомленні.

Доповнення

Окремо було підкреслено, що реекспорт з території Киргизстану до рф товарів, які можуть використовуватися для оснащення військової техніки, буде розцінюватися українською стороною як недружні дії, спрямовані на підтримку загарбницької війни Росії проти України.

Контекст

За даними низки ЗМІ, після тривалих безрезультатних дипломатичних спроб США припинити продаж Киргизстаном росії підсанкційних китайських та європейських товарів, Білий дім цього тижня готує нові економічні заходи для тиску на країну.
Зокрема загальнодоступні торгові документи показують, що загальний обсяг експорту Киргизстану до росії стрімко зріс у 2022 році, збільшившись на 250 відсотків порівняно з попереднім роком, до вторгнення в Україну.

Щодо деяких товарів, таких як оптичні приціли, раніше не було жодних записів про те, що Киргизстан коли-небудь експортував такі товари до росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖКанада розширила антиросійські санкції: у списку - кіркоров, шаман та охлобистін

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ДП «Антонов» повернув повний контроль над Antonov Logistic Salis

     • 357928 переглядiв

    Зеленський попросив знайти заміну міністру культури

     • 655578 переглядiв