ukenru
mzs-ugorschini-viklikalo-posla-ukrayini-cherez-anti-ugorski-provokatsiyi

МЗС Угорщини викликало посла України через "антиугорські провокації"

 • 8302 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. У понеділок міністерство закордонних справ і торгівлі Угорщини викликало посла України в Будапешті. Причиною стала відмова у в'їзді в Україну голови Демократичної спілки угорців Румунії Хунор Келемену, передає УНН, посилаючись на повідомлення зовнішньополітичного відомства країни.

"Ми найрішучішим чином відкидаємо останню антиугорську провокацію; постійні антиугорські рішення українського парламенту і уряду є неприйнятними", - цитує відомство заяву міністра закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

"Не дивлячись на "несправедливі заходи" України, Угорщина надає Україні різні види гуманітарної допомоги, але українська адміністрація "вважає угорців ворогами", що є обурливим і неприйнятним", - підкреслили в міністерстві.

Президент Демократичного альянсу угорців в Румунії (RMDSZ) Хунор Келемен оголосив в соціальних мережах в суботу, що він був висланий з України на 18 місяців, говориться в заяві МЗС.

Як повідомляв УНН, прес-секретар голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян в неділю, 7 квітня, заявив, що лідера румунської політичної партії "Демократичний союз угорців Румунії" Хунора Келемена не пустили в Україну за дорученням одного з правоохоронних органів України.

Українські Національні Новини

Політика