mzs-sprostuvalo-zayavi-pro-zakrittya-v-ukrayini-inozemnikh-posolstv

У МЗС спростували фейки про закриття в Україні іноземних посольств

 • 164883 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко спростував фейки, які здебільшого поширюють російські джерела, про "закриття" іноземних посольств в Україні. Про це інформує УНН із посиланням на Facebook Ніколенка.

Деталі

"Зараз відбувається багато неправдивих вкидів про функціонування іноземних дипломатичних представництв. Здебільшого їх роблять російські джерела для того, щоб посіяти паніку. Останній приклад – раптове "закриття" посольства Сербії, яке насправді виїхало із Києва ще в березні", – повідомив Ніколенко.

Він зазначив, що МЗС постійно підтримує зв'язок з іноземними посольствами, які повернулися до України після 24 лютого.

"Наразі жодна установа – США, Великої Британії, Канади, ЄС та багатьох інших країн – не повідомляла про наміри виїхати за межі української території. Українська сторона продовжуватиме докладати максимальних зусиль задля захисту дипломатичних установ відповідно до своїх зобов’язань в рамках міжнародного права", – зазначив Ніколенко.

Речник МЗС додав, що безпекова ситуація постійно змінюється, а обов’язк кожної держави – турбота про своїх громадян за кордоном. Через збільшення кількості ракетних обстрілів та атак дронами-камікадзе по цивільній інфраструктурі з боку росії, деякі країни поновили рекомендації для своїх громадян виїхати за межі України.

"Аналогічно робить і Україна, коли йдеться про загрозу для українців за кордоном. Сприймаємо рекомендації Китаю та Єгипту саме як реагування на обстріли росією Києва 10 жовтня. Маємо справу із підступним ворогом. Тиждень тому росія поцілила по двох дипломатичних установах в Києві, завдавши руйнувань їхнім будівлям. Закликаємо іноземних дипломатів, так само як і українців, не нехтувати сигналами тривоги та ховатися в укриттях, коли з’являється небезпека", – написав Ніколенко.

Нагадаємо

Речник МЗС Олег Ніколенко зазначив, що росія запустила дезінформацію про закриття посольства Сербії у Києві. Він додав, що насправді сербське посольство виїхало з України на початку березня і відтоді не поверталося.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ППО IRIS-T вже пройшла перше бойове хрещення в Україні – ПС ЗСУ

     • 249568 переглядiв

    Парламент Естонії оголосив російський режим терористичним

     • 182625 переглядiв