ukenru
mzs-rf-zaklikaye-rosiyan-za-kordonom-osterigatisya-amerikanskikh-shpiguniv

МЗС РФ закликає росіян за кордоном остерігатися американських шпигунів

 • 8749 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Міністерство закордонних справ Російської Федерації попереджає громадян, які виїжджають за кордон, про загрозу з боку американських спецслужб. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ, передає УНН.

"Знову звертаємося до співвітчизників, які виїжджають за кордон, з приводу існуючої там загрози піддатися переслідуванню з боку американських правоохоронних органів і спеціальних служб - як в самих США, так і за запитами їх влади в третіх країнах", - йдеться в повідомленні.

Так, зовнішньополітичне відомство РФ попереджає громадян про загрозу з боку правоохоронних органів США, які "вважають за краще вдаватися до арештів громадян Росії по всьому світу".

"На території третіх країн з 2008 року відомо вже 46 подібних випадків, в тому числі сім - за 2018 рік", - порахували в прес-службі.

Американські спецслужби, за словами МЗС РФ, крім "провокацій" вдаються до "відвертих викрадень" росіян, які пізніше в США "піддаються упередженому ставленню".

"З огляду на вищевикладені обставини, хотіли б настійно рекомендувати при плануванні поїздок за кордон з усією серйозністю зважити наявні ризики, особливо якщо є підстави припускати наявність інтересу з боку американських правоохоронних органів", - йдеться в повідомленні.

Раніше УНН повідомляв, що 28 грудня 2018 року в Москві був затриманий громадянин США Пол Вілан, підозрюваний в шпигунстві.

22 січня Московський міський суд прийняв рішення залишити американця під вартою.

Українські Національні Новини

Новини Світу