ukenru
mzs-rf-rozkritikuvav-namiri-pro-spivpratsyu-ukrayini-i-khorvatiyi-schodo-reintegratsiyi-teritoriy

МЗС РФ розкритикував наміри про співпрацю України і Хорватії щодо реінтеграції територій

 • 18357 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. У Міністерстві закордонних справ Росії назвали непродуктивними і недоречними кроками плани України і Хорватії щодо передачі українській стороні хорватського досвіду стосовно реінтеграції окупованих територій. Відповідний коментар МЗС РФ оприлюднило на офіційному сайті, передає УНН.

"Звернули увагу на заяви, які прозвучали за підсумками хорватсько-українських переговорів на рівні голів урядів в Загребі, про плани активізації діяльності створеної в жовтні 2016 року при уряді Хорватії робочої групи зі співробітництва з Україною, націленої на передачу Києву хорватського досвіду "мирної реінтеграції окупованих територій", який нібито може застосовуватися до Донецька і Луганська. Змушені знову підкреслити непродуктивність і недоречність подібних кроків, які аж ніяк не сприяють врегулюванню українського конфлікту", - йдеться у коментарі.

У МЗС РФ висловили жаль, що "в Загребі поки вважають за краще просувати "доморощені" паралельні структури замість закликів до активізації діалогу в механізмах мінської контактної групи".

Нагадаємо, Прем'єр В.Гройсман заявив, що Україна вивчатиме досвід Хорватії щодо вступу до ЄС і НАТО.

Українські Національні Новини

Політика