ukenru
mzs-prokomentuvav-prodovzhennya-radoyu-yes-sanktsiy-proti-rosiyi

МЗС прокоментувало продовження Радою ЄС санкцій проти Росії

 • 8883 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Міністерство закордонних справ України висловило вдячність за продовження Радою Європейського Союзу на 6 місяців економічних та секторальних санкцій ЄС проти РФ. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу МЗС.

"Ми вдячні за рішення ЄС продовжити на наступні шість місяців, до 31 січня 2018 року, економічні та секторальні санкції проти РФ у зв’язку з відсутністю прогресу в імплементації Москвою Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Також зовнішньополітичне відомство України високо цінує єдність і солідарність ЄС з Україною у протистоянні російській агресії та дипломатичні зусилля, які докладаються міжнародною спільнотою для відновлення територіальної цілісності держави.

Крім того, МЗС розраховує на незмінність підходів ЄС у питанні санкційної політики, зокрема, що стосується прив’язки дії обмежувальних заходів до припинення агресії та повного виконання Мінських домовленостей як ефективного інструменту для спонукання РФ виконувати свої зобов’язання.

У заяві висловлено сподівання, що у вересні 2017 року будуть продовжені також індивідуальні санкції проти осіб у зв’язку з діями, які підривають територіальну цілісність та суверенітет України.

Як повідомляв УНН 29 червня, рішення ЄС щодо економічних санкцій проти Росії опублікували.

 

Українські Національні Новини

Політика