ukenru
mzs-porozuminnya-z-ugorschinoyu-ye-neobkhidnim-elementom-dlya-vstupu-v-yes-i-nato

МЗС: порозуміння з Угорщиною є необхідним елементом для вступу в ЄС і НАТО

 • 11544 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Україні так чи інакше необхідно буде знайти спільну мову з Угорщиною на етапі вступу до ЄС і НАТО, інакше державу заблокують. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі Радіо НВ, передає УНН.

“Блокування деяких зустрічей, нехай міністерських — це не питання всієї інтеграції. Те, що вони (уряд Угорщини — ред.) роблять — це не блокування по суті. Другий, більш серйозний момент — нам самим треба вирішити питання, пов’язані з реалізацію цього закону (про освіту — ред). Для цього, два роки нам не достатньо — маємо подовжити цей перехідний період”, — зазначив міністр.

За його словами, цей період необхідно буде використати для того, щоб закон про освіту запрацював.

“А друге: чітко сказати угорцям: давайте працювати на Закарпатті разом. Те що ви робити — о’кей, але під контролем і разом з нами. Нам все одно з Угорщиною потрібно буде порозумітись Це не відбудеться завтра або післязавтра... нам все одно буде потрібно це зробити на етапі вступу до ЄС і НАТО, хай це буде не завтра, але все одно треба це зробити, інакше нас заблокують”, — заявив він.

Як повідомляв УНН, міністр закордонних справ України Павло Клімкін раніше пообіцяв, що українська сторона належним чином відреагує на видачу угорським консульством жителям Закарпаття угорських паспортів.

Раніше деякі ЗМІ напередодні повідомляли про те, що у консульстві Угорщини в Береговому “з келихом шампанського” громадянам України видавали угорські паспорти.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у відповідь заявив, що уряд Угорщини вважає недружнім та ризикованим кроком рішення України про висилку угорського консула з Берегового після оприлюднення відео та інформації про те, що в консульстві Угорщини в Береговому "з келихом шампанського" громадянам України видавали угорські паспорти.

Українські Національні Новини

Політика