mzs-polshchi-vymahaie-vid-rosii-poiasnen-shchodo-porushennia-povitrianoho-prostoru

МЗС Польщі вимагає від росії пояснень щодо порушення повітряного простору

 • 40722 переглядiв

Польща викликала посла росії після того, як російська ракета порушила польський повітряний простір сьогодні зранку на тлі атак на Україну.

Заступник міністра закордонних справ Польщі Теофіл Бартошевський викликав для пояснень тимчасового повіреного у справах росії. Польське дипломатичне відомство вимагає пояснити рф порушення повітряного простору їхньої країни ракетою рано вранці у п’ятницю. Про це йдеться в заяві МЗС Польщі, передає УНН.

Увечері заступник міністра закордонних справ Владислав Теофіл Бартошевський зателефонував тимчасовому повіреному у справах Російської Федерації Андрію Ордашу і передав йому ноту, в якій МЗС вимагає пояснити інцидент із порушенням повітряного простору. Республіки Польща крилатою ракетою та негайне припинення такої діяльності.

– сказано в заяві польського дипломатичного відомства

Додатково

Оперативне командування Збройних сил Польщі зранку заявило про порушення повітряного простору невпізнаним об'єктом під час терористичної атаки росії проти України.

Сили протиповітряної оборони Польщі після інциденту привели у стан підвищеної бойової готовності .

Трохи згодом, начальник Генштабу країни Веслав Кукула заявив, що усе вказує на те, що російська ракета вторглась в повітряний простір Польщі сьогодні вранці під час масованої атаки рф на Україну.

Понад тридцять країн-учасниць ООН закликають зібрати екстрене засідання РБ ООН щодо нападів росії на Україну29.12.23, 20:44

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    "1984" Орвелла - книга, яку найчастіше крадуть у росії

     • 102686 переглядiв

    У реєстрі зниклих безвісти вже 16 тисяч імен – Клименко

     • 101515 переглядiв