ukenru
mzs-paplyuzhennya-pamyatnika-bolgarskim-opolchentsyam-v-odesi-svidoma-provokatsiya

МЗС: паплюження пам’ятника болгарським ополченцям в Одесі - свідома провокація

 • 9636 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує прикрий акт вандалізму щодо пам’ятника болгарським ополченцям, встановленого у місті Болград Одеської області. Про це йдеться в офіційному коментарі МЗС, передає УНН.

"Вважаємо такі дії свідомою провокацією, спрямованою на створення напруги та розхитування дружніх українсько-болгарських відносин", - йдеться у коментарі.

У МЗС також повдіомили, що правоохоронні органи України проведуть розслідування з метою притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, у Болграді невідомі спаплюжили пам’ятник болгарським ополченцям, а також написали на одній зі стін “чемодан вокзал Софія”. Факт вандалізму виявили вранці депутати міської ради і відразу викликали співробітників поліції.

За фактом вандалізму правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.297 ККУ. Наразі ведеться пошук зловмисників.

У Болградській міській раді зазначили, що протягом найближчих днів комунальники очистять пам’ятник від фарби.

А вже 3 березня в Болграді відбудуться святкові заходи з нагоди 139-ї річниці завершення переможної російсько-турецької війни 1877-78 років, яка стала вирішальним фактором у визволенні Болгарії від Османської імперії.

Українські Національні Новини

Політика