ukenru
mzs-khoche-zaproponuvati-zelenskomu-varianti-vidpovidi-kremlyu-schodo-svitovogo-kongresu-ukrayintsiv

МЗС хоче запропонувати Зеленському варіанти відповіді Кремлю щодо Світового конгресу українців

 • 10122 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Міністерство закордонних справ України закликає міжнародну спільноту засудити рішення Генпрокуратури РФ про визнання небажаною діяльність міжнародної неурядової організації "Світовий конгрес українців" та запропонує Президенту України Володимиру Зеленському варіанти, як не залишити дії Кремля без відповіді. Про це написав заступник міністра закордонних справ Єгор Божок у Twitter, передає УНН.

"Генеральною прокуратурою РФ 11 липня 2019 року було прийнято рішення про визнання небажаною діяльність міжнародної неурядової організації "Світовий конгрес українців", зареєстрованої у Канаді, як такої, що "становить загрозу основам конституційного ладу та безпеки РФ". СКУ у ментальності РФ безумовно являє загрозу для правлячих верств держави-агресора, оскільки її метою є підтримка української ідентичності, надання допомоги українським військовослужбовцям, реалізація програми Patriot Defence і реабілітація поранених військовослужбовців", - написав Божок.

З його слів, МЗС рішуче протестує у зв’язку з рішенням Генпрокуратури РФ щодо визнання "небажаною" діяльність Конгресу. Таке рішення, на думку заступника міністра, вкотре продемонструвало "незмінність репресивної політики РФ, спрямованої на ліквідацію громадських організацій української меншини на території РФ".

"Міжнародна спільнота має засудити рішення Генпрокуратури РФ і посилити політично-дипломатичний і санкційний тиск на Росію для припинення порушень фундаментальних прав людини,у тому числі прав української меншини. Зі свого боку, запропонуємо Президенту України варіанти, як не залишити ці ганебні дії Кремля без відповіді", - додав він.

Нагадаємо, напередодні у Росії вирішили, що Світовий конгрес українців становить загрозу безпеці РФ.

Українські Національні Новини

Політика