mzs-khoche-vidkriti-ukrayinskomu-biznesu-mozhlivosti-alzhiru

МЗС хоче відкрити українському бізнесу можливості Алжиру

 • 11812 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Міністерство закордонних справ України поставило собі за мету відкрити можливості Алжиру для українського бізнесу. Про це у вівторок, 13 жовтня, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час телефонної розмови із главою зовнішньополітичного відомства Алжиру Сабрі Букадумом, передає УНН з посиланням на пресслужбу МЗС.

“У рамках оновленого бачення розвитку відносин України з Африканським континентом ми поставили собі за мету відкрити можливості Алжиру для українського бізнесу”, - зазначив український міністр.

Кулеба наголосив також, що неприпустимою є ситуація, коли з важливими країнами регіону, зокрема Алжиром, який за підсумками 2019 року став другим найбільшим торговельним партнером України в Африці, не відбуваються активні двосторонні контакти на політичному рівні.

Співрозмовники домовилися про проведення наступного місяця другого раунду політичних консультацій між МЗС України та Алжиру.

“У рамках політичних консультацій Україна та Алжир планують підписати угоду про створення Спільної міжурядової комісії з питань двостороннього співробітництва як ефективного інструменту просування торгівлі та інвестицій, а також провести бізнес-форум за участі провідних українських та алжирських компаній”, - повідомив Кулеба.

Він запросив Сабрі Букадума відвідати Україну з офіційним візитом у зручний для нього час.

Як повідомляв УНН, раніше Україна і Кіпр домовились активізувати політичний діалог.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    МЗС хоче відкрити українському бізнесу можливості Алжиру

     • 11812 переглядiв

    Кабмін продовжить карантин до кінця року - Шмигаль

     • 10693 переглядiв

    ЦВК не володіє інформацією про опитування Зеленського

     • 13887 переглядiв

    МВФ покращив прогноз щодо економіки України

     • 16176 переглядiв