ukenru
mzs-frantsiyi-anonsuvav-uchast-zh-m-ero-u-normandskiy-zustrichi-v-myunkheni-18-lyutogo

МЗС Франції анонсував участь Ж.-М.Еро у "нормандській" зустрічі в Мюнхені 18 лютого

 • 10221 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Міністр закордонних справ і міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро візьме участь у міністерській зустрічі у "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) у Мюнхені 18 лютого, передає УНН з посиланням на прес-службу МЗС Франції.

"Жан-Марк Еро, міністр закордонних справ і міжнародного розвитку, візьме участь 18 лютого 2017 року у міністерській зустрічі в "нормандському форматі у Мюнхені зі своїми німецьким, російським та українським колегами", - йдеться у повідомленні.

У МЗС Франції заявили, у той час, коли напруженість на сході України залишається на високому рівні, особливо навколо міста Авдіївка, "реалізація мінських угод залишається пріоритетним завданням".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В.Ішингер запропонував Д.Трампу приєднатись до "нормандського формату"

"Міністри обговорять конкретні заходи щодо поліпшення ситуації в галузі безпеки, в тому числі щодо подальшого розведення сил уздовж лінії зіткнення. Припинення вогню має сприяти здійсненню гуманітарних заходів, таких, як відкриття додаткових пунктів пропуску та відновлення критично важливої ​​інфраструктури для місцевого населення. Особливу увагу буде приділено обміну ув'язненими, яка є свідченням довіри між сторонами", - додали у французькому зовнішньополітичному відомстві.

Вказано, що Франція зберігає свою прихильність ролі "нормандського формату" для реалізації мінських угод, які є "єдиним шляхом до мирного і міцного врегулювання кризи між Росією і Україною".

Нагадаємо, Німеччина запропонувала провести "нормандську" зустріч у Мюнхені.

Українські Національні Новини

Політика