ukenru
myunkhenska-konferentsiya-z-bezpeki-zasnuvala-premiyu-imeni-makkeyna

Мюнхенська конференція з безпеки заснувала премію імені Маккейна

 • 12485 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Мюнхенська конференція з безпеки заснувала премію імені американського сенатора Джона Маккейна, передає УНН із посиланням на заяву прес-секретаря організації Йоханнеса Шміда.

“Конференція прийняла рішення заснувати щорічну премію імені Джона Маккейна в пам’ять про нашого близького друга і давнього компаньйона”, — йдеться в заяві.

За словами представника конференції, претендентами на отримання премії стануть автори дисертаційних робіт різних наукових рівнів на теми, “особливо близькі серцю Джона Маккейна”. Зокрема, мова йде про питання трансатлантичних відносин, парламентського контролю над збройними силами та моральної відповідальності західних країн.

Довідка: Мюнхенська конференція з безпеки — щорічна конференція, що проводиться в Мюнхені (Німеччина) з 1962 року. До 1993 року іменувалася Конференцією з військових питань і проводилася під егідою Християнсько-соціального союзу, з 1998 року фінансується урядом Німеччини. Учасниками форуму в перші 30 років були військові та політичні лідери держав НАТО, політологи і представники ЗМІ. З 1990-х років у конференції беруть участь представники України, Росії та інших країн Східної Європи (з 1995), Китаю, Індії, Японії.

Нагадаємо, сенатор-республіканець від штату Аризона Джон Маккейн помер 26 серпня на 82-му році життя. За кілька днів до смерті він відмовився від подальшої боротьби з пухлиною мозку, що тривала близько двох років. Вперше Маккейн був обраний до верхньої палати Конгресу від штату Арізона в 1986 році, а до цього протягом чотирьох років займав крісло в палаті представників. Політикою Маккейн зайнявся після демобілізації із ВМС США. У роки війни у ​​В’єтнамі він служив у морській авіації, був збитий під час бомбардування Ханоя, провів більше п’яти років у полоні і, за даними американських ЗМІ, піддавався там тортурам.

Українські Національні Новини

Політика