ukenru
myanma-prosit-mizhnarodnoyi-dopomogi-v-borotbi-z-covid-19

М'янма просить міжнародної допомоги в боротьбі з COVID-19

 • 46756 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Військовий правитель М'янми прагне розширити співпрацю з міжнародним співтовариством для запобігання поширення коронавірусу. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Лідер хунти сказав, що вакцинацію потрібно пришвидшити як за рахунок доз, які жертвують, так і за рахунок розвитку вітчизняного виробництва.

Нещодавно М'янма отримала ще два мільйони китайських вакцин, але вважалося, що вона зробила вакцинацію лише близько 3,2% населення. 28 липня розпочалася акція з вакцинації близько 40 000 ув'язнених у в'язницях, де нещодавно спостерігалися значні спалахи інфекції.

Загалом у М'янмі зафіксували 284,099 випадків коронавірусу, 8,210 осіб загинули.

Військовий переворот у М’янмі

Масові протести у М’янмі тривають з початку лютого після того, як 1 лютого військові країни відсторонили від влади цивільне керівництво країни на чолі з Аун Сан Су Чжі та оголосили надзвичайний стан, який триватиме протягом року.

Аун Сан Су Чжі та президент країни Він М’їн перебувають під арештом. Військові обґрунтовували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах в листопаді, на яких перемогла партія Су Чжі. Міжнародні спостерігачі називали вибори вільними і чесними. У низці країн світу засудили переворот і вимагають звільнення арештованих політиків. 

Внаслідок військового перевороту у М’янмі загинуло вже майже 900 людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу