ukenru
mvs-pidozryuvani-u-vbivstvi-yuvelira-ymovirno-vikrali-kartinu-renuara

МВС: підозрювані у вбивстві ювеліра, ймовірно, викрали картину Ренуара

 • 9666 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Правоохоронці встановили та затримали злочинну групу, яка викрала картину “Порт Ла-Рошель” французького художника Сіньяка музею Нансі. Витвір мистецтва було знайдено в підозрюваних у вбивстві ювеліра Сергія Кисельова. Крім цього є підстави вважати, що ця злочинна група вкрала ще одну картину, французського живописця Ренуара. Про це заявив на брифінгу Голова Національної поліції України Сергій Князєв, передає кореспондент УНН.

“Злочинці постануть перед судом, вони заарештовані. На щастя нам вдалось вилучити саму картину”, — сказав глава Нацполіції.

З його слів, у ході розслідування було встановлено, що дана злочинна група складається здебільшого з громадян України.

“До речі, в листопаді 2018 року в м. Відні було вчинено також крадіжку картини Ренуара, і ми зараз активно працюємо з нашими австрійськими колегами, у нас є підстави вважати, що саме ця злочинна група вчинила і цей злочин”, — додав Князєв.

Розшуковими заходами під час обшуків МВС вилучило ще 6 картин у правопорушників, додав він.

Як повідомляв УНН, потерпілого з вогнепальним пораненням виявили в салоні Mercedes-Benz на вулиці Флоренції у Києві.

Під час санкціонованого обшуку в помешканні підозрюваних у вбивстві бізнесмена Сергія Кисельова правоохоронці знайшли картину, яка, за попередніми даними, була вкрадена з музею у Франції і коштує 1,5 млн доларів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП