ukenru
mvf-ne-viklyuchiv-tretiy-pereglyad-programi-dlya-ukrayini-u-drugiy-polovini-bereznya-dopovneno

МВФ не виключив третій перегляд програми для України у другій половині березня (доповнено)

 • 16646 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Досягнення домовленості з Києвом відкриває шлях для того, щоб Рада директорів Міжнародного валютного фонду могла розглянути питання третього перегляду програми в рамках механізму розширеного фінансування (EFF). Про це йдеться у поширеній у суботу ввечері заяві голови місії МВФ до України Рона ван Родена, передає УНН.

"Фахівці МВФ досягли домовленості з представниками органів влади України щодо оновленого Меморандуму про економічну та фінансову політику. Це відкриває шлях для розгляду у другій половині березня Радою Виконавчих Директорів МВФ третього перегляду програми в рамках механізму розширеного фінансування (EFF) – разом із результатами консультацій 2016 року за Статтею IV Угод МВФ", - йдеться у заяві.

Як зазначається, програма розширеного фінансування для України обсягом в 12,348 млрд спеціальних прав запозичень (СПЗ) - що складало близько 17,5 млрд доларів США на час прийняття рішення - була ухвалена 11 березня 2015 року з метою підтримки економічної програми уряду, що прагне повернути економіку на шлях відновлення, поновити зовнішню стійкість, посилити державні фінанси, забезпечити фінансову стабільність, та підтримати економічний поступ проведенням структурних реформ та реформ урядування, захищаючи при цьому найвразливіші верстви населення.

"Остання на часі місія МВФ відвідала Київ в період з 3 по 17 листопада 2016 року. Завершення третього перегляду уможливить транш обсягом в 734,05 млн СПЗ (близько одного мільярда доларів США), а сукупна сума отриманих траншів за програмою розширеного фінансування складе 6,178,26 млрд СПЗ (близько 8,32 млрд доларів США)", - додали у МВФ.

Програма EFF замінила собою програму Фонду Stand-By, що була надана Україні 30 квітня 2014 року.

Нагадаємо, Національний банк України отримав фінальну версію меморандуму з МВФ.

Українські Національні Новини

Економіка