ukenru
mvf-ne-proti-zaprovadzhennya-podatku-na-vivedeniy-kapital-v-ukrayini

МВФ не проти запровадження податку на виведений капітал в Україні

 • 12282 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Міжнародний валютний фонд не проти запровадження податку на виведений капітал в Україні, хоча відкрито не може підтримувати цю ініціативу. Про це на третьому відкритому економічному форумі "Економічне зростання та створення робочих місць: порядок денний для України" сказала голова підкомітету з питань митної справи та удосконалення Митного кодексу ВР з питань податкової та митної політики Тетяна Острікова, передає кореспондент УНН.

"Ми два тижні тому були у Вашингтоні у штаб-квартирі МВФ, Світового банку і обговорювали їх ставлення щодо скасування податку на прибуток і його заміни податком на виведений капітал. МВФ не проти запровадження податку на виведений капітал. Чи підтримує він законопроект – ні, напряму він його підтримувати не буде, але він і не проти нього. Тому що вони підтримують виключно те, що прописано у меморандумі: Антикорупційний суд з процедурою добору незалежних суддів та підвищення тарифів на газ. Всі решта питань – це питання нашого фіскального суверенітету. І тому вони прямо говорять, якщо на це є політична воля (скасувати податок на прибуток), то вони не проти цього, але вимагають одночасно реформи ДФС та митниці", - сказала Острікова.

Цього тижня подана у парламент бюджетна резолюція на три наступні роки. Але в жодному пункті розділу податкової політики не сказано про реформу ДФС, немає жодної згадки про митницю. У документах, які уряд подає у парламент, у сфері податкової політики ми не бачимо конкретних пропозицій та ініціатив. На думку уряду податкова політика на найближчі три роки має полягати у підвищенні акцизів на індекс інфляції і приведення їх ставок до рівня ЄС, а також у вивченні питання запровадженні моделі податку на виведений капітал.

Як повідомляв УНН, вчора для вивчення стану ринку управління активами до України прибула місія МВФ на чолі з експертами монетарної політики і ринків капіталу фонду Ейєю Холтінен і Річардом Стобо.

Українські Національні Новини

Економіка