muzey-viyni-u-kiyevi-khoche-pribrati-vsi-imperski-ta-radyanski-simvoli-ta-peretvoriti-kompleks-na-muzey-ukrayinskoyi-pamyati-ta-peremogi

У музеї війни у Києві планують демонтаж радяської символіки

 • 1198827 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. Національний музей історії України у Другій світовій війні планує прибрати усі імперські та радянські символи з постаментів та перетворити існуючий меморіальний комплекс на музей української пам’яті та перемоги. Для втілення цих планів шукають меценатів. Про це наглядачі за музеєм розповіли на сторінці музею у фейсбуці, пише УНН.

Цитата

«Демонтаж радянської символіки - це лише один, хоч і надзвичайно важливий етап трансформації та переозначення всього Музею. Так би мовити, його візуальна частина. У планах – зміна назв установи та скульптури. Також буде оновлена структура Музею, відкриті нові експозиційні площі. Із грандіозних планів – прибрати всі символи, які транслюють імперські наративи та перетворити комплекс на музей української пам’яті та перемоги. .… Сподіваємося, що діяльність Музею зацікавить широке коло меценатів і всі наші плани будуть втілюватися швидше», – поділились планами працівники музею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві монумент "Батьківщина-мати" перейменують на "Україна-мати" 

Нагадаємо

Демонтувати радянський герб з монумента "Батьківщина-мати" почали ще наприкінці липня. А 6 серпня на місці радянського герба з’явився тризуб. Його підняли до щита монумента та почали роботи із закріплення. Закінчити декомунізацію постаменту пообіцяли до Дня Незалежності, 24 серпня.

Українські Національні Новини

Київ

    Популярні

    Новини по темі