ukenru
muzey-u-vashingtoni-planuye-zibrati-bibliyi-na-bilsh-nizh-2-tis-mov

Музей у Вашингтоні планує зібрати Біблії на більш ніж 2 тис. мов

 • 11934 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Створюваний в столиці США музей планує зібрати Біблії, видані на більш ніж 2 тис. мов. Про це повідомиляє УНН з посиланням на прес-службу створюваного вашингтонського Музею Біблії.

За її даними, до теперішнього часу вже зібрані Біблії на більш ніж 600 мовах і діалектах. Відсутні експонати адміністрація установи, розраховує отримати з-за кордону.

Спорудження Музею Біблії, що почалося восени 2014 року, як очікується, завершиться в листопаді. Засновником даної установи став американський мільярдер Стів Грін, який володіє магазинної імперією "Хобі лобі". Він планував витратити на цей проект  400 млн. доларів. Основою експозиції повинна стати особиста колекція Гріна, яку він почав збирати лише шість років тому, але в якій налічується 44 тис. експонатів.

Передбачається, що відвідувачі Музею зможуть побачити, наприклад, фрагменти знаменитих Кумранських рукописів, або згортки Мертвого моря, лист Мартіна Лютера (1483-1546 роки), в якому ініціатор Реформації відстоював свої погляди перед зустріччю з посланником Папи Римського Лева X, англійська рукописний молитовник 14-го століття, знайдений в Єгипті іудейський молитовник 9-го століття, Біблію, що побувала на Місяці під час польоту американського космічного корабля "Аполлон-14" в 1971 році, Книгу Книг, що належала "королю рок-н-ролу" Елвісу Преслі ( 1935-1977 роки). Збирати їх допомагав Гріну історик Скотт Керол, якого в професійному середовищі вважають "Індіаною Джонсом біблійної археології". У музеї будуть три основні розділи, що розповідають про історію Біблії, біблійних сюжетах і той вплив, який ця книга справила на розвиток людства.

"Чим більшій кількості людей ми зможемо про це розповісти, тим краще", - говорить Грін, обіцяючи, втім, що прозелітизмом він займатися не буде.

Розміститься музей у колишньому складському приміщенні, купленому з дозволу вашингтонських влади за $ 50 млн. Воно знаходиться недалеко від Конгресу США, практично в центрі міста, і Грін сподівається, що таке розташування дозволить залучити в музей додаткове число відвідувачів.

У 2015 році будується музей уклав з Управлінням старожитностей Ізраїлю, які займаються питаннями археологічних розкопок і збереження історичних цінностей, угоду про довготривалої експозиції унікальних предметів матеріальної культури зі Святої землі, що розповідають про зародження і розвиток християнства. Передбачається, що Управління стародавностей єврейської держави надасть у тимчасове користування колегам в США кілька десятків або навіть сотень предметів.

Нагадаємо, співробітники Національної Бібліотеки в Башкирії виявили рідкісне видання "Євангелія" арабською мовою.

Українські Національні Новини

Культура