ukenru
muzey-mistetstva-metropoliten-nazvav-khudozhnikiv-ryepina-ta-ayvazovskogo-ukrayintsyami

Музей мистецтва "Метрополітен" назвав художників Рєпіна та Айвазовського українцями

 • 1183844 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. На сайті американського музею мистецтва "Метрополітен" Ілля Рєпін, Іван Айвазовський та Архип Куїнджі визнані українськими, а не російськими художниками, передає УНН.

Деталі

Американський музей мистецтва "Метрополітен" у Нью-Йорку визнав таких художників як Ілля Рєпін, Іван Айвазовський та Архип Куїнджі українськими, а не російськими митцями. Про це вказано на сайті музею.

Наприклад, у підписі до портрета письменника Всеволода Гаршина (1884), який представлений у музейній галереї, тепер зазначено, що це робота українського художника Іллі Рєпіна. Художник родом з Чугуєва (раніше Харківська губернія).

Так само і робота з кораблем у місячному сяйві, авторства мариніста Івана Айвазовського, народженого у Феодосії, тепер з підписом українського художника.

Також картина "Червоний захід сонця", яку створив Архип Куїнджі, народжений у передмісті Маріуполя, тепер має українське авторство митця.

Доповнення

Нагадаємо, що раніше митців у музеї були представлені вихідцями з рф.

На сайті музею також оновили інформацію про те, що весною 2022 року рф знищили Маріупольський художній музей імені Архипа Куїнджі.

Українські Національні Новини

Новини Світу