ukenru
mriya-ta-mir-ukrayinski-polyarniki-obrali-imena-dlya-novonarodzhenikh-tyulenyat

Мрія та Мир: українські полярники обрали імена для новонароджених тюленят

 • 231871 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Українські полярники зі станції "Академік Вернадський" назвали новонароджених тюленят Мрією та Миром. Про це інформує УНН із посиланням на фейсбук-сторінку Національного антарктичного наукового центру.

Деталі

"Щиро дякуємо всім, хто долучився до конкурсу і писав коментарі. (...) З усього різноманіття полярники обрали ім'я Мрія для дівчинки та Мирославко (Мир, Мирко) – для хлопчика", – ідеться у повідомленні.

Як зазначили, загалом надійшло понад 250 пропозицій в інстаграмі та майже 150 у фейсбуці. Варіанти були різноманітні: від Джавеліни та Байрактарчика до Бодіпозитивки й Борща.

"Мрія – це і про те, що ми втратили в цій війні, і про необхідність мріяти далі, вірити в краще майбутнє та будувати його. Мир сьогодні потрібен і в контексті перемоги та завершення нинішньої війни, і в контексті глобального існування планети для можливості розвитку, співпраці, взаєморозуміння", – повідомили в НАНЦ.

Нагадаємо

18 вересня стало відомо, що біля української антарктичної станції “Академік Вернадський” народилися перші у цьому сезоні дитинчата тюленів.

Українські Національні Новини

Суспільство